Hlavní obsah

S požárem u Los Angeles bojují stovky hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Stovkám amerických hasičů, kteří od čtvrtka bojovali s rozsáhlým lesním požárem u Los Angeles, se už oheň podařilo částečně zkrotit. Pomohlo jim v tom zejména bezvětří, napsala v pátek agentura AP. Úřady kvůli požáru, který vznikl zřejmě z nedbalosti, evakuovaly 3700 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Požáry v KaliforniiVideo: Reuters

 
Článek

Policie zadržela trojici mužů, které ze založení požáru podezřívá. Muži si podle všeho na úpatí pohoří San Gabriel, asi 40 kilometrů severovýchodně od Los Angeles, rozdělali oheň, který se poté začal rychle šířit.

Foto: Gene Blevins, Reuters

Do hašení zapojilo i množství helikoptér.

S živlem, který dosud zničil asi 7000 hektarů lesa a dvacítku budov včetně pěti obytných domů, bojovalo nejméně 700 hasičů. Na místě zasahovalo 70 hasičských cisteren a letka helikoptér a hasicích letadel.

Své domovy museli opustit obyvatelé obce Glendora v údolí San Gabriel a část obyvatel sousedního města Azusa. Celkem bylo evakuováno zhruba 900 domů.

Foto: Gene Blevins, Reuters

Dým zahaluje i předměstí Los Angeles.

Podle velitele zásahu Johna Trippa už se podařilo uhasit asi třetinu požáru. "Počasí je nám dnes nakloněné. Vítr, který jsme čekali, nepřišel," uvedl Tripp, podle nějž už je nebezpečí zažehnáno zejména tam, kde se oheň blížil k obydleným oblastem. Někteří evakuovaní se proto mohli vrátit domů.

Kalifornie se v současné době potýká s velkým suchem. Loňský rok byl vůbec nejsušším od počátků statistických měření, poznamenala agentura DPA.

Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Požár u Glendory

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám