Hlavní obsah

Majitel prodává restauraci, aby zachránil svoji zaměstnankyni s rakovinou

Novinky, rei
Montgomery

Prodat svoji restauraci po 17 letech provozu se rozhodl Michael De Beyer z texaského města Montgomery. Výtěžek z prodeje se rozhodl věnovat na záchranu života své mladé zaměstnankyně, jíž lékaři diagnostikovali nádor na mozku.

Foto: Repro khou.com

Michael De Beyer s Brittany Mathisovou.

Článek

„Nemohu jen tak sedět a nechat to být. Nemohl bych s tím žít,“ komentoval De Beyer pro list Courier of Montgomery County.

Devatenáctiletá Brittany Mathisová, která v De Beyerově německé restauraci pracuje jako servírka, se o své nemoci dozvěděla v prosinci, když se dala prohlédnout kvůli vyrážce na noze. Lékaři po sérii testů zjistili, že mladá žena má na mozku nádor o velikosti pingpongového míčku.

Mathisová nemá pořádné pojištění, a tudíž ani peníze na léčbu. „Není to správné. Je to rodina, která tvrdě pracuje a v minulosti měla spoustu problémů,“ prohlásil De Beyer s narážkou na skutečnost, že Brittanin otec před 13 lety zemřel kvůli neodhalenému nádoru na mozku.

De Beyer chce nyní svoji restauraci vydražit, aby na léčbu nemocné získal co nejvíc peněz. „Nabízel jsem svoji restauraci k prodeji několik let a nedávno jsem odmítl nabídku 1,3 miliónu dolarů. Teď ji chci vydražit,“ uvedl a vysvětlil, že vyvolávací cena začne na polovině skutečné hodnoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám