Hlavní obsah

Teploty pod nulou jsou ve všech 50 státech USA, mrzne i v Pekle

• Aktualizováno
Novinky, rei

Spojené státy se nadále potýkají s mrazivým počasím. Teploty pod nulou zaznamenali ve všech 50 státech včetně těch na jihu. Na některých místech bylo úterý dosud nejchladnějším dnem. Dvacetistupňový mráz byl i v Pekle, tedy michiganské obci Hell.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V USA zamrzlo i PekloVideo: Reuters

 
Článek

Nejchladněji bylo ve vesnici Embarrass v Minnesotě, kde naměřili -37 stupňů Celsia. Pokud by se ale vzal v potaz i vítr, panovala pocitová teplota -43 stupňů.

Arktická zima postihla i michiganské Peklo (Hell). Obec s 600 obyvateli se potýká s přívaly sněhu a teplotou -20 stupňů. „Sousedka minulou noc uvízla ve sněhu, a tak si zavolala pluh. Ten pak uvízl také,“ popsal Jim Hilliar potíže z počátku týdne.

Foto: Eric Miller, Reuters

Běžec na zamrzlém jezeře Lake Calhoun v Minneapolisu

Foto: ČTK/AP

V Ann Arbor ve státě Michigan v úterý hasiči v mraze likvidovali požár pizzerie.

Foto: ČTK/AP

Hašení požáru v Michiganu

Pod nulou bylo i na jihu včetně Floridy. „Není to bezprecedentní, ale je to nezvyklé. Teploty na Floridě, v Texasu a Lousianě zůstávají obyčejně nad nulou,“ citoval The Daily Telegraph komentář Národní meteorologické služby.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Chodec na newyorském Manhattanu

Chladno bylo dokonce i na tichomořské Havaji, kde před mrazy našla útočiště první dáma USA Michelle Obamová. Na tamní nejvyšší hoře naměřili -6 stupňů Celsia.

Foto: ČTK/AP

Zavátá silnice č. 33 v newyorském okrese Genesee

Foto: ČTK/AP

Led pokrývá rostliny v Panama City Beach na Floridě.

Foto: ČTK/AP

Nábřeží řeky Allegheny v Pittsburghu

Jak poznamenaly s nadsázkou některé servery, dokonce ani polární medvědice Anana v chicagské zoo za celý den téměř nevyšla z vyhřívaného pavilónu ven, kde bylo -16 stupňů Celsia.

Výstraha před mrazem a větrem platí ve 32 federálních státech. To nejhorší už ale mají USA podle meteorologů za sebou a teploty by měly v závěru týdne stoupnout.

V souvislosti s chladným počasím přišlo o život nejméně 21 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám