Hlavní obsah

Prudký nápor zimy v USA si vyžádal devět obětí

– New York
Novinky,

Sněhové bouře zasáhly v pátek středozápad USA i velká města na východě. Místy napadlo přes 60 centimetrů sněhu. Teploty si sice pohybovaly okolo mínus 16, ale kvůli silným větrům o rychlosti okolo šedesáti kilometrů za hodinu působil jako by bylo mínus 29. Čtvrteční mrazivé rekordy se už neopakovaly, počet obětí zimy ale stoupl na devět, uvedl list Washington Post.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sněhová vánice v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

Mezi oběťmi je dělník, na jehož nakladač spadla obrovská halda posypové soli, newyorská seniorka s Alzheimerovou nemocí, která umrzla, když se vydala na procházku, a 12leté dítě, které zahynulo v autě, když s ním havaroval 14letý kamarád.  Už ve středu zahynul řidič pick-upu, který narazil do linkového autobusu.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Tuhá zima v Bostonu

Foto: Mike Segar, Reuters

Carlos Mendez odstraňuje sníh ze svého auta v Bronxu

V pátek bylo zatím zrušeno 1600 letů, což je méně než čtvrteční dva tisíce. Podařilo se už zprovoznit dálnice okolo New Yorku, kde napadalo mezi 15 a 27 centimetry sněhu. V Bostonu napadly 33 centimetry a v Massachusetts až 60 cm.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Žena odstraňuje sníh z okolí svého auta v newyorské čtvrti Queens.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Sněhová bouře zasáhla i Scituate v Massachusetts.

Také se oteplilo, jestliže ve čtvrtek naměřili v minnesotském International Falls, proslulém mrazivým počasím -42 stupňů Celsia, v pátek to bylo už jen -18, jen o dva méně než v Bostonu. O víkendu ale má teplota zas klesnout.[celá zpráva]

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Brooke Dolan odstarňuje sníh v massachusettském Boxfordu, kde napadlo 57 centimetrů sněhu.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Nakladač odváží sníh ze stadiónu bostonských Red Sox

Nehod bylo na silnicích málo, protože řidiči většinou dali doporučení úřadů a nevyjeli ven. Největší problémy způsobila havárie cisterny s ropou, která spadla ve čtvrtek z dálničního mostu v Michiganu a začala hořet. Kvůli jedovatému dýmu museli evakuovat obyvatele i dělníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám