Hlavní obsah

USA zasáhla vlna bouřek se sněhem a průtržemi, osm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington/Ottawa

Bouřkový systém doprovázený tornády, srážkami i teplotními anomáliemi si ve Spojených státech vyžádal podle CNN nejméně osm obětí na životech. Systém se přesunul k východnímu pobřeží USA. Velká letiště ve Filadelfii a New Yorku se v neděli kvůli silnému větru a špatné viditelnosti potýkala se stovkami zpožděných a zrušených letů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: USA zasypal sníhVideo: Reuters

 
Článek

Rozsáhlý bouřkový systém doprovázený nejméně jedním tornádem o víkendu zasáhl nejdřív jihovýchod USA. Ve státě Mississippi přišli dva lidé o život, když na jejich vůz spadl vyvrácený strom. Na severu Mississippi živel připravil o život muže, jehož mobilní dům se pod náporem větru převrátil.

Foto: Darren Hauck, Reuters

Pluhovaní silnice v Milwaukee

V okrese Nelson ve státě Kentucky utonuli tři lidé v  autě, které vjelo do řeky Rolling Fork. Dvěma dalším cestujícím se podařilo uniknout, ale jsou podchlazeni. Řeka se vylila a zaplavila silnici. Řidič si neuvědomil sílu proudu.

Foto: David Snodgress, ČTK/AP

Hasiči z indianského Ellettsville natahují záchranné lano

V okrese Carroll ve stejném státě zahynul  v autě další člověk, když se převrátil se svým vozem a skončil v potoku uvězněn pod vrakem. Pátá oběť je okresu Ballard, ale není známo, jak zahynula.

Foto: Darren Hauck, Reuters

Muž přebíhá zasněženou silnici v Milwaukee

Bouřkový systém zasáhl východní polovinu USA a také část Kanady. Zatímco do Filadelfie či New Yorku přinesl rekordně vysoké teploty, v Central Parku v neděli naměřili rekordních téměř 22 stupňů Celsia, nad Novou Anglií v severovýchodním cípu Spojených států se projevil ledovými bouřemi, které v oblasti připravily tisíce lidí o elektřinu. Motoristé si museli dávat pozor na zledovatělé silnice i padající elektrické vedení.

Foto: Darren Hauck, Reuters

Muži se snaží roztlačit auto v americkém Milwaukee

Drsné počasí postihlo i východ Kanady, kde řádění živlů připravilo statisíce lidí o dodávky elektřiny. Podle elektrárenských podniků je od sítě odstřiženo více než 400 000 zákazníků. Starosta Toronta Rob Ford bouři označil za jednu z nejhorších v dějinách města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ledovka v TorontuVideo: Reuters

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Obyvatelé Montrealu odklízejí sníh.

„Tahle bouře přinesla od všeho trochu, od deště a záplav přes vichry po led a sníh. Ale opravdu mimořádné je, že v tomto systému je i teplý vzduch,” poznamenal meteorolog Bruce Sullivan.

Reklama

Výběr článků

Načítám