Hlavní obsah

Brutální hru na knock-out v New Yorku vyšetřují jako rasismus

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

V Brooklynu zadrželi muže, který srazil k zemi ortodoxního Žida. Původně to bylo bráno jaký další v sérii útoků v rámci „hry na knock-out”, jejímž cílem je jedním úderem pěstí srazit nic netušícího chodce. Amrit Marajh byl však obviněn ze zločinu z nenávisti, jak se označují rasistické útoky, uvedla televize ABC.

Článek

V USA se v posledních týdnech rozšířila brutální hra na knock-outy, při níž se má jednou ranou srazit k zemi nic netušící chodec. Útoky už byly hlášeny ze šesti států unie. Tři lidé při nich zemřeli.

V pátek ráno byl sražen k zemi 24letý ortodoxní Žid, který procházel brooklynským Borrough Parkem. Podle svědků se členové skupiny, do níž patřil Marajh, navzájem hecovali, kdo na muže zaútočí.

Newyorský komisař Ray Kelly řekl, že jde o další oběť násilné hry, protože se o ní skupinka před útokem bavila. Policie zadržela celou čtveřici, ale ve vazbě zůstal jen obviněný Marajh.

Oběťmi jsou hlavně Židé

Pachatel byl dopaden rychle, protože policie v Brooklynu zesílila hlídky v ulicích po osmi útocích za posledních několika týdnů, jejichž oběťmi byli především Židé. Před dvěma týdny byla napadena i 78letá Židovka z Brooklynu.

Newyorský městský zastupitel Jim Tedisco už chce, aby se tyto útoky klasifikovaly jako útoky gangu, a aby útočníci byli souzeni jako dospělí, takže by mohli dostat až 25 let.

Smrtící hra

Za smrt Vietnamce při tomto druhu útoku z roku 2011 poslali v St. Luis do vězení na doživotí plus 25 let tehdy 18letého mladíka. Dva teenageři ve věku 16 a 13 let, kteří na konci května po tomto útoku ubili muže ze Syracus, ale dostali jen 18 měsíců.

Podle psychologů jsou tyto útoky velmi brutální, protože je vždy podniká jeden před zraky dalších členů skupiny. V tu chvíli se projevuje mentalita smečky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám