Hlavní obsah

Pokoj zůstal trčet v prázdnu, u domu na Floridě se objevila 15metrová díra

– Miami

Několik domů museli ve čtvrtek ráno narychlo evakuovat záchranáři na Floridě kvůli sesuvu půdy u jednoho z nich. Díra v zemi se v průběhu dne ještě zvětšila a zřejmě kvůli ní budou muset být dva domy strženy, informoval list USA Today.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Floridě se propadla zem, pohltila část domuVideo: Reuters

 
Článek

„Myslela jsem si, že se k nám někdo snaží vloupat. Slyšela jsem hlasité rány,“ popsala 13letá Ivy Dupreová chvíli, kdy se do země propadla část zahrady u zadní stěny jejich rodinného domu u města Dunedin. Bylo půl šesté ráno. Rodiče nic neslyšeli, a tak je Ivy šla upozornit.

„Popadl jsem pušku a začal prohledávat dům. Slyšel jsem rány. Když jsem se dostal do zadního traktu, vidím zadní místnost, jak trčí tři stopy (zhruba 90 centimetrů - pozn. red.) nad zemí,“ uvedl později Michael Dupre.

Hasiči následně evakuovali sousedství. Přes den se pak díra ještě zvětšila, je široká 27 a hluboká 15 metrů. Poškozen byl nejen dům, ale i loď, která u něj stála, a sousedův bazén. Situaci monitorují odborníci. Upozornili, že oba domy budou zřejmě muset nechat strhnout, jelikož v místě je nestabilní podloží.

Sesuvy půdy jsou na Floridě poměrně časté, podloží tam totiž tvoří porézní horniny jako vápenec. Při podobné události v Seffneru z letošního února zemřel muž poté, co se země propadla přímo pod jeho ložnicí. Jeho tělo nikdy nenašli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám