Hlavní obsah

Pasažérku vytáhl z hořícího letadla v Kanadě další cestující, jako jediní přežili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ontario
Aktualizováno

Pět osob zahynulo v neděli večer v Kanadě při nehodě dvoumotorového turbovrtulového letounu Fairchild Metroliner. Zřítil se poblíž letiště Red Lake v Ontariu. Ze sedmi lidí na palubě se zachránili jen dva cestující, uvedl list Toronto Sun.

Foto: Bear Cozuntry Magazine

Fairchild Metroliner společnosti Bearskin Airlines

Článek

„Jeden z cestujících sedících vzadu byl schopen zachránit pasažérku sedící taky vzadu a vyvlekl ji do bezpečí,“ řekl policejní seržant Rob McDonough webu Kenora Online a dodal: „Letadlo bylo celé v plamenech a chytilo i křoví v okolí letadla.“ Muž ještě předtím, než vytáhl ženu, vylezl z vraku, aby zavolal záchranku.

Stroj Fairchild Metroliner s dvěma turbovrtulovými motory, který může přepravovat až 19 cestujících, patřil společnosti Bearskin Airlines. Letěl ze Sioux Lookout. Příčina jeho zřícení se teprve vyšetřuje. Není jasné, zda na vině bylo počasí.

Kvůli havárii bylo bez elektrického proudu 900 odběratelů.

Při srážce jednoho malého letounu společnosti Bearskin v květnu 1995 s jiným malým letounem v Kanadě přišlo o život všech osm lidí na palubách strojů, poznamenala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám