Hlavní obsah

Útočníci stříleli hned ve dvou amerických městech, v holičství i na zastávce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington/Detroit
Aktualizováno

Nové útoky střelců zažila ve středu hned dvě americká města – Washington a Detroit. Incidenty si vyžádaly nejméně tři mrtvé a devět zraněných. Informovaly o tom americké televize.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie na místě střelby v DetroituVideo: Reuters

 
Článek

Střelba v Detroitu se udála před holičstvím ve východní části města, kde se nachází množství heren a barů. „Lidé uvnitř slyšeli povyk a otevřeli dveře. Nato byly tím směrem vyslány výstřely,“ popsal policejní mluvčí Kelly Minerová.

O život přišli tři lidé, pět dalších bylo zraněno.

Foto: ČTK/AP

Vyšetřovatelé na místě střelby v Detroitu

Útočník z místa před příjezdem policistů uprchl. Minerová nevyloučila, že pachatelů mohlo být víc. Vyšetřovatelé pátrají po dvou autech.

Střílel na zastávce

Ve Washingtonu ve stejný den zaútočil muž s pistolí na lidi u autobusové zastávky v severovýchodní části města. Stalo se tak krátce po 13. hodině místního času a bez zjevného důvodu.

„Slyšela jsem čtyři, možná šest výstřelů,“ řekla svědkyně televizi News4. Dodala, že v místě je vždycky rušno, takže tam byla spousta lidí.

Útočník postřelil dvě ženy a dva muže. Jeden z nich, Shomari Stone, měl štěstí, protože byl zasažen jen do prstu a z nemocnice ho záhy propustili. Stav dvou dalších zraněných je ale vážný.

„Byl jsem na cestě do supermarketu. Nejdříve byl dvakrát zasažen jeden pán, potom další,“ popsal událost Stone. „Mám strach – ve čtvrti, kde jsem vyrostl,“ dodal.

Útočníka policie zadržela. Jeho totožnost ani motivy zatím nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám