Hlavní obsah

Venezuelci sestřelili u hranic s Kolumbií malý letoun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Venezuelská protivzdušná obrana ve středu sestřelila při hranicích s Kolumbií malý dopravní letoun z mexickými výsostnými znaky. Oznámila to místní média s odvoláním na náčelníka venezuelského letectva. K incidentu došlo v pohraničním venezuelském státě Apure. O posádce letadla ani převáženém nákladu se vojenské zdroje nezmiňují.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Venezuelský prezident Nicolás Maduro

Článek

Venezuelský parlament schválil loni v květnu zákon o ochraně vzdušného prostoru státu, který dává letectvu právo sestřelit jakýkoli letoun nereagující na výzvu vojenských letců. Prezident Nicolás Maduro ve středu oznámil, že od přijetí tohoto zákona zlikvidovala venezuelská protivzdušná obrana už třicet letadel.

Podle venezuelských médií všechny tyto letouny převážely narkotika, která z Kolumbie přes Mexiko směřují do Spojených států. Venezuela má s Kolumbií 2200 kilometrů dlouhou hranici a kromě posílení pozemních pohraničních oddílů chce chránit své území před pašeráky drog i s pomocí vojenského letectva.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám