Hlavní obsah

Rodina dala pacientovi vysadit sedativa, aby se rozhodl, jestli chce ještě žít

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indianapolis

V americkém státě Indiana se v neděli rozhodl ukončit svůj život 32letý muž, který se o den dříve vážně zranil při lovu. Po pádu ze stromu měl Tim Bowers poškozenou páteř a hrozilo, že po zbytek života nebude moci dýchat bez pomoci přístrojů. Rodina požádala lékaře, aby pacientovi přestali podávat sedativa, aby mohl svůj stav zhodnotit a rozhodl se, zda chce zůstat naživu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Zeptali jsme se ho: ,Chceš tohle?‘ A on kroutil hlavou, že ne,“ řekla agentuře AP Bowersova sestra Jenny Schultzová.

Bowers v sobotu při lovu spadl ze stromu z výšky pěti metrů. Při pádu si roztříštil tři páteřní obratle a ochrnul od ramenou dolů.

Schultzová, která sama pracuje jako zdravotní sestra na jednotce intenzivní péče v Las Vegas, pochopila, že bratr zřejmě celý život stráví napojen na přístrojích.

Příbuzní požádali lékaře, aby Bowersovi nepodávali další sedativa, aby mohl odpovědět, zda chce i přesto žít. On opakovaně odvětil, že ne. Pacient byl v neděli po smrti jen několik hodin poté, co ho odpojili od dýchacího přístroje. Poslední chvíle jeho života s ním strávili jeho tři sourozenci a další příbuzní a známí. Celkem se u jeho lůžka shromáždilo 75 lidí. Modlili se a zpívali.

Podle Shultzové byl bratr pevně rozhodnut, že dál žít nechce: „Tolikrát řekl, že nás všechny miluje a měl nádherný život. V jednu chvíli řekl: ,Jsem připraven, jsem připraven,‘.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám