Hlavní obsah

Osm obětí havárie letadla v Bolívii, spadlo při přistání

Novinky, BBC, NBC
La Paz
Aktualizováno

Nejméně osm lidí zahynulo a deset dalších bylo zraněno při nedělní nehodě malého letounu na severu Bolívie u hranic s Brazílií. S odvoláním na místní úřady a očité svědky o tom dnes informovaly tiskové agentury. Stroj společnosti Aerocon s 18 lidmi na palubě se zřítil při pokusu o přistání v hustém dešti a následně explodoval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při pádu letadla v Bolívii zahynulo nejméně osm lidíVideo: Reuters

 
Článek

Letadlo pro 30 cestujících letělo na trase z Trinidadu, metropole bolivijského departementu Beni, do amazonské Riberalty, která leží nedaleko hranic s Brazílií. Turbovrtulový dvoumotorový stroj Fairchild Swearingen Metroliner havaroval kolem 16. hodiny místního času (21:00 SEČ) při přistání.

Foto: Reuters

Lidé pozorují hořící vlak letadla bolivijských aerolinek.

„Když za deště přistávali, mělo letadlo nějaký problém, kvůli kterému začalo hořet,“ uvedl mluvčí letecké společnosti Aerocon Nelson Kinn tiskové agentuře AFP.

„Bylo tam 16 pasažérů, pilot a druhý pilot. Deset z nich přežilo, osm je mrtvých,” řekl agentuře Reuters José Luis Pereira, ředitel nemocnice ve města Riberalta, kde k havárii došlo. „V nejhorším stavu je pilot a druhý pilot,” poznamenal Pereira, podle něhož exploze sedm těl tak spálila, že je nebylo možné identifikovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám