Hlavní obsah

Americký školák měl zavraždit svoji učitelku

Danvers

U soudu v americkém státě Massachusetts ve středu stanul 14letý student střední školy ve městě Danvers. Philip Chism je podezřelý z vraždy své 24leté učitelky na toaletě v budově školy. Soud rozhodl o jeho umístění do vazby, informovala agentura AP.

Foto: Patrick Whittemore/Pool, Reuters

Podezřelý Philip Chism

Článek

„Byla to ta nejmilejší učitelka, jakou kdo může mít,“ komentoval tragédii student Chris Weimert.

Policii nejprve v úterý nahlásili školákovi rodiče, že o synovi nemají žádné zprávy, a později volali i rodiče mladé učitelky matematiky, že se z práce nevrátila domů a nezvedá telefon.

Tělo Coleen Ritzerové našli policisté v lese nedaleko školy zhruba 30 kilometrů na sever od Bostonu. Školák byl objeven v týž den po poledni.

Později se našla krev na toaletě v druhém patře školy. Kamerové záznamy prokazují, že Chism se pohyboval v okolí, když učitelka umírala.

Foto: Brian Snyder , Reuters

Studenti v Danversu truchlí za zavražděnou učitelku.

Teenager, který začal na škole studovat teprve letos, podle vyšetřovatelů kantorku ubodal a mrtvoly se pak zbavil v lese. Policie uvádí, že má množství jasných důkazů z různých míst.

Další slyšení před soudem se má uskutečnit za měsíc. Právní zástupkyně náctiletého argumentuje, že by měl stanout před soudem pro mladistvé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám