Hlavní obsah

Třináctiletého školáka s umělou puškou policisté zastřelili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Rosa

Policie v americkém státě Kalifornie v úterý zastřelila 13letého hocha, který si po ulici nesl repliku útočné pušky AK-47. Maketa podle chlapcova otce patřila jeho kamarádovi.

Foto: Jessica Rinaldi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Nejdřív jsem zaslechl sirénu a za pár sekund sedm výstřelů,“ popsal incident svědek místním novinářům.

Událost se stala ve městě Santa Rosa. Chlapce s puškou zahlédla policejní hlídka a požádala o posily. Na výzvu policistů, aby zbraň odhodil, hoch nereagoval, načež policisté spustili palbu. Školák byl na místě mrtev.

Teprve pak policisté zjistili, že má navíc ještě za pasem umělou pistoli.

Hocha později identifikovali jako 13letého Andyho Lopeze. Jeho otec policistům řekl, že replika pušky patřila jeho kamarádovi.

Zástupce školy, do níž Andy chodil, ho popsal jako velmi chytrého a v kolektivu oblíbeného. Mimo jiné hrál na trumpetu ve školní kapele.

Zasahující policisté byli postaveni mimo službu do té doby, než se událost vyšetří. Šerif Steve Freitas incident označil za tragédii a slíbil průhledné vyšetřování. „Nemůžu si jako otec dvou chlapců stejného věku představit zármutek jeho rodiny,“ prohlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám