Hlavní obsah

Dvanáctiletý student zastřelil v Nevadě učitele a zranil dva spolužáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáctiletý student ozbrojený poloautomatickou zbraní zastřelil ve městě Sparks v americkém státě Nevada učitele matematiky a vážně zranil dva spolužáky. Ještě před příjezdem policie pak spáchal sebevraždu, uvedly v pondělí tamní úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě na střední škole v Nevadě zemřel učitelVideo: Reuters

 
Článek

Ke střelbě došlo mimo třídy střední školy ve chvíli, kdy studenti přicházeli na vyučování. Svědci popisovali scénu jako chaotickou, uvedla agentura Reuters.

”Naštval se, vytáhl zbraň a postřelil mého kamaráda,“ řekl místní televizi student Andrew Thompson. „Pak přistoupil k učiteli a řekl mu: ,Ustup.´ Učitel začal ustupovat a on zmáčkl spoušť. Učitel tam jen tak ležel a byl bezvládný,“ popsal.

Foto: Marilyn Newton, ČTK/AP

Policisté před školou ve městě Sparks

Studenti pak tělo učitele poponesli, nakonec ho ale na místě nechali ležet. „Nechali jsme ho, protože přišel zástupce ředitele a řekl: ,Běžte, běžte do bezpečí.´ Tak jsme ho tam nechali a utekli se schovat.“

Policie uvedla, že učitel byl zasažen, když se snažil chránit studenty, napsal na své webové stránce list The Reno Gazette-Journal.

Podle jednoho ze studentů chtěl učitel po útočníkovi, aby zbraň položil na zem.

Foto: Marilyn Newton, ČTK/AP

Příbuzné studentů před školou ve městě Sparks v Nevadě

Při útoku byli zraněni také dva studenti. Agentura Reuters uvedla, že jsou v kritickém stavu.

Podle jedné ze studentek citovaných televizí CNN mohla být motivem střelby šikana.

Foto: Kevin Clifford, ČTK/AP

Student spáchal sebevraždu ještě před příjezdem policie.

Loni v prosinci osamělý střelec postřílel v Newtonu ve státě Connecticut 26 dětí. Tragédie oživila debatu o bezpečnosti ve školách a o případné přísnější kontrole zbraní.

Škola, do které chodí asi 700 dětí ve věku 13 a 14 let, bude uzavřena do konce týdne. Město Sparks, které leží poblíž Rena, má asi 90 000 obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám