Hlavní obsah

Larry Flynt je proti popravě muže, který ho zmrzačil. Raději by ho mučil

Los Angeles

Zakladatel magazínu Hustler a jeden z čelných zástupců pornoprůmyslu Larry Flynt se ohradil proti trestu smrti pro muže, kvůli němuž je upoután na kolečkové křeslo. Mnohonásobného vraha Josepha Paula Franklina mají popravit koncem listopadu v Missouri.

Foto: Profimedia.cz

Larry Flynt

Článek

Franklin přiznal, že v roce 1978 po Flyntovi střílel kvůli fotografii bělošky s černochem v magazínu Hustler. K trestu smrti ho odsoudili v roce 1980 za vraždy několika smíšených párů a aktivistů bojujících za lidská práva. Franklin také stál za bombovými útoky proti synagogám. Zabil pět lidí a další zranil.

Flynt v rozhovoru pro magazín Hollywood Reporter přiznal, že z plánované popravy Franklina má smíšené pocity. „Vidím to tak, že za trestem smrti je jen pomsta, a ne spravedlnost. Pevně věřím, že vláda, která zakazuje zabíjení mezi svými občany, by sama neměla lidi zabíjet,“ uvedl.

Nůžky na plech

„Příznivci trestu smrti argumentují, že odradí další možné vrahy od zločinů, ale výzkumy neposkytly ani náznak vědeckého důkazu, že to takový efekt přináší,“ dodal Flynt a poznamenal, že trest smrti neodrazoval už kapesní zloděje v Anglii v 18. století.

Podle Flynta je pro Franklina horším trestem, když zůstane pod zámkem po zbytek života, než když se s ním skoncuje aplikací smrtícího séra.

Flynt současně dodal, že kdyby dostal Franklina do rukou, mučil by ho. „Rád bych na něj měl hodinu, nůžky na plech a kleště,“ prohlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám