Hlavní obsah

Na Floridě propustili dva vrahy, kteří měli zůstat za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlando

Na Floridě zahájili pátrání po dvou odsouzených vrazích, uvedla ve čtvrtek CNN. Charles Walker a Joseph Jenkins, oba ve věku 34 let, jsou vedení jako uprchlí. Nemuseli se ale složitě dostávat na svobodu, úřady je propustily.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Propuštěni byli na základě podvodných změn v soudních nařízeních,“ řekl tajemník vězeňské služby Michael Crews, aniž by uvedl, kdo papíry změnil.

Policie se o případu dozvěděla v úterý, i když Walker se dostal na svobodu už 8. října, a Jenkins dokonce 27. září. Vyzvala veřejnost, aby jí pomohla a současně byla opatrná.

„Byli odsouzeni za násilné trestné činy,“ řekl CNN kapitán Angelo Nieves. Jenkins dostal padesát let za vraždu při ozbrojené loupeži z roku 1998, přičemž si má odsedět ještě dalších pět let za krádež auta z roku 1997. Walker dostal patnáct let za vraždu z roku 1999.

Kapitán uvedl, že pro oba by bylo nejlepší, kdyby se sami vrátili za mříže. Panují ale obavy, že by mohli zamířit do Orlanda, kde žili.

Vězeňská služba nyní prověřuje, zda se na svobodu nedostali ještě další odsouzení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám