Hlavní obsah

Únosce Castra dozorci nekontrolovali, možná zemřel při erotické asfyxii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland
Aktualizováno

Dvojice strážců, která měla na starost dohled nad únoscem žen z Clevelandu Ariela Castra, kontroly v době před jeho zářijovou smrtí v cele zanedbávala. Zjistila to inspekce vězeňské správy. Castro, který deset let ve svém domě trýznil trojici žen, navíc možná nespáchal sebevraždu, ale mohl se udusit při extrémní autoerotické praktice.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Ariel Castro u soudu

Článek

Inspekce z kamerových záznamů ve věznici zjistila, že strážci kontroly neprováděli. Zpráva úřadu spravujícího věznice v Ohiu navíc ukázala, že falšovali záznamy. Podle původních závěrů se měl Castro v cele oběsit. [celá zpráva]

Když byl Castro objeven mrtev, měl kalhoty stažené ke kotníkům, což podle zprávy ohijského úřadu pro rehabilitaci a nápravu (DRC) naznačuje možnost, že zemřel v důsledku extrémní masturbační praktiky zvané autoerotická asfyxie. Při ní člověk pomocí škrcení či dušení brání okysličování vlastní krve a mozku, čímž dosahuje pocitu sexuálního uspokojení.

Podle zprávy Castro netrpěl sebevražednými sklony a nenechal dopis na rozloučenou, z čehož se dá usuzovat, že se mohl uškrtit neúmyslně v důsledku této nebezpečné praktiky. Sám třiapadesátiletý muž se během soudního procesu označil za nemocného a tvrdil, že je chorobně závislý na sexu.

Dozorci vynechali osm kontrol

Zpráva uvádí, že dozorci v posledních šesti hodinách před Castrovou smrtí vynechávali pravidelné kontroly jeho cely, které měli provádět každou půlhodinu. Poté falšovali kontrolní záznamy. Podle kamerových záznamů vynechali během odpoledne a večera před vězňovou smrtí dozorci nejméně osm kontrol.

Bývalý řidič školního autobusu věznil a týral ve svém domě Michelle Knightovou, Amandu Berryovou a Ginu DeJesusovou, které v letech 2002 až 2004 unesl na ulici v sousedství. S Berryovou zplodil dceru, Knightovou opakovaně donutil potratit, když jí bušil pěstmi do břicha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Deset let pohřešovaná Američanka přivolala policii telefonemVideo: Reuters

Ženy se podařilo osvobodit, když Castro z domu odešel a jedné z nich se podařilo dostat ke dveřím a skrze ně přivolat kolemjdoucího.

Trestu smrti se Castro vyhnul přiznáním. Soud jej poslal za mříže na doživotí plus 1000 let. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám