Hlavní obsah

U Kongresu USA zastřelila policie ujíždějící řidičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

V blízkosti washingtonského Kapitolu se ve čtvrtek střílelo. Policie stíhala řidičku, která jim v černém terénním autě ujela před kontrolou u nedalekého Bílého domu. Před jednou ze senátních budov za Kongresem byla žena v autě zastřelena. Při incidentu byl zraněn jeden policista.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Záchranáři odvážejí zraněného policistu.

Článek

„Nemáme informace o tom, že by se jednalo o teroristický čin. Vypadá to na ojedinělý incident,“ řekl o události policejní představitel Kim Dine.

„Slyšel jsem několik ran a pak nám nařídili, ať si lehneme na zem,” komentoval pro deník New York Times událost senátor Bob Casey, který se v inkriminovanou dobu nacházel poblíž.

Honička podle CNN začala u Bílého domu. Policejní hlídka chtěla zkontrolovat podezřele manévrující černé auto, v němž kromě ženy jelo dítě. Řidička však před policisty začala rychle ujíždět po třídě Pennsylvania Avenue směrem ke Kapitolu.

Za budovou Kongresu, před jednou ze senátních budov, se strhla střelba a žena byla zastřelena. Policisté, kteří dostali povolení ke střelbě, protože podezřelé auto jelo směrem ke Kapitolu, nevěděli, že v autě je ještě malé dítě.

Cestou havaroval nejméně jeden policejní vůz a jeden příslušník v něm byl zraněn.

Holčička, která seděla ve stíhaném autě, vyvázla bez zranění.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Havarovaný policejní vůz

Kvůli incidentu byla okamžitě přerušena jednání obou komor parlamentu a ochranka dala Kongres uzavřít. Opatření bylo zhruba po půlhodině odvoláno.

Reklama

Výběr článků

Načítám