Hlavní obsah

Krokodýl, kterého vyplavila povodeň, v Mexiku zabil malého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Desetiletého chlapce zabil krokodýl na jihu Mexika, kde jsou kvůli nedávným přívalovým dešťům stále rozvodněné řeky. Chlapec si hrál blízko své vesnice, kde tito plazi běžně nebývají. Mexičané za poslední dva týdny pochytali podle agentury AP v obydlených oblastech postižených záplavami několik desítek krokodýlů.

Foto: Desmond Boylan, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se odehrálo na břehu malé říčky v jihomexickém státě Oaxaca, kde si dítě hrálo se svým třináctiletým bratrem, když na ně zcela nečekaně zaútočil krokodýl. Tlamou mladší z dětí chytil za hlavu a vlekl několik metrů, než oběť pustil a dal se na útěk.

Mexický úřad pro ochranu životního prostředí uvedl, že se přirozená oblast výskytu těchto plazů nalézá nejméně pět kilometrů od místa útoku. Velká voda však pravděpodobně vyplavila krokodýla až do blízkosti vesnice. Později byl odchycen.

Silné hurikány Ingrid a Manuel, které udeřily na Mexiko ve stejnou dobu v polovině září, způsobily přívalové deště a sesuvy, při nichž zahynulo přes sto lidí. Kvůli následným záplavám se do obydlených oblastí včetně turistického letoviska Acapulco dostaly podle mexických médií nejméně tři desítky krokodýlů, které se také většinou podařilo odchytit.

Reklama

Související témata:

Související články

V Acapulku je odříznuto 40 000 turistů

Nejméně 42 lidí zahynulo v Mexiku, kde na západním i východním pobřeží udeřily současně silné tropické bouře Ingrid a Manuel. Nejvíce obětí hlásí tichomořské...

Výběr článků

Načítám