Hlavní obsah

Největší zoo v Hondurasu patřila narkomafii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tegucigalpa

Úřady v Hondurasu zabavily rozsáhlý majetek gangu Los Cachiros obchodujícímu s drogami. Jeho hodnota se odhaduje na stovky miliónů dolarů. Mezi zabavenými nemovitostmi je vedle řady luxusních hotelů či čerpacích stanic také největší zoologická zahrada v zemi, informovala v pátek agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Jedna ze zabavených nemovitostí gangu Los Cachiros

Článek

Gang Los Cachiros spolupracuje podle ministerstva financí USA například s jedním z nejmocnějších mexických kartelů Sinaloa. Kvůli kriminální činnosti gangu zakázalo ministerstvo ve čtvrtek americkým občanům jakékoli obchody s jeho členy.

Honduras ve stejný den zabavil peníze z bankovních účtů a nemovitosti, jejichž celkovou hodnotu americká velvyslankyně v zemi Lisa Kubiskeová odhadla nejméně na půl miliardy dolarů (téměř deset miliard korun).

Gangu patřily některé z místních prosperujících luxusních hotelů, řada benzínových pump a rovněž rozlehlá zoologická zahrada s největší expozicí zvířat v zemi.

Po šéfech gangu honduraská policie zatím marně pátrá.

Honduras je významným působištěm drogových kartelů, které přes tento stát pašují kokain a marihuanu z Jižní Ameriky do Spojených států. Osmimiliónová země byla loni na čele světového žebříčku v počtu vražd na obyvatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám