Hlavní obsah

Městský autobus vjel na přejezd i přes spuštěné závory, vlak ho smetl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa
Aktualizováno

Nejméně šest lidí zemřelo ve středu ráno místního času na jihozápadním okraji kanadské Ottawy. Vlak tam narazil do dvoupatrového městského autobusu a zdemoloval mu přední část. Tři desítky dalších lidí jsou v nemocnici, 11 ve vážném stavu, uvedla BBC. Autobus vjel na přejezd v době, kdy už byly závory spuštěné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kanadě se na přejezdu srazil vlak s autobusemVideo: Reuters

 
Článek

Přední část dvoupatrového autobusu náraz odtrhl. Dva či tři vagóny vlaku po srážce vykolejily. Podle policie v nich ale žádné oběti ani zranění nejsou. Nehoda se stala v ranní dopravní špičce nedaleko vlakové stanice. Srážka zablokovala dopravu na hlavním železničním spojení mezi Ottawou a Torontem.

Foto: Reuters

Havarovaný patrový autobus na přejezdu na okraji Ottawy

Podle některých svědků vjel autobus na přejezd v okamžiku, kdy byly závory napůl spuštěné. Další uvedli, že vjel za křiku cestujících na přejezd, i když už byly závory dole.

Pascal Lolgis, který havárii viděl, uvedl pro list Toronto Star, že autobus narazil do vlaku: „Takhle vrazil do vlaku. Nezastavil. Vjel na trať, aniž by brzdil. Buď mu brzdy selhaly, nebo řidič zkolaboval, dostal mrtvici.”

Reklama

Výběr článků

Načítám