Hlavní obsah

Střelec udeřil na velitelství námořnictva ve Washingtonu, 13 mrtvých

Washington
Aktualizováno

V řídicí budově amerického námořnictva ve Washingtonu v pondělí útočil střelec, i když se spekulovalo o dvou nebo třech. Při incidentu přišlo o život 13 lidí a několik dalších bylo zraněno, potvrdila serveru Washington Post policie. Motiv útoku není znám. Vyšetřování převzal bezpečnostní úřad FBI.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté obklíčili budovu amerického námořnictva ve WashingtonuVideo: Reuters

 
Článek

„Byl to vysoký černoch. Neřekl jediné slovo,” popsal Todd Bundage, který se svou kolegyní Terry Durhamovou opouštěl pracoviště, když na útočníka narazili. Jakmile je muž uviděl, pozdvihl zbraň a začal střílet.

Podle policejních zdrojů byl muž vyzbrojen automatickou puškou AR-15. Vyšetřování převzala FBI, která uvedla, že útočníkem byl 34letý Aaron Alexis původem z Texasu.

Střelba se ozvala krátce před půl devátou hodinou ranní místního času. Původně policejní zástupci hovořili o jednom, pak střídavě dvou a třech útočnících.

Útočník přišel při přestřelce o život.

Foto: Manuel Balce Ceneta, ČTK/AP

Policista na místě střelby

„Máme informace ještě o dvou dalších potenciálních střelcích. Dosud jsme je nelokalizovali,” řekla po střelbě policejní šéfka Cathy Lanierová s tím, že podezřelí muži ve věku 40 až 50 let byli ozbrojení a oblečení do uniforem, ačkoliv nejsou armádními příslušníky. Nakonec se ukázalo, že útočil jen jeden muž.

Na místě zasahovaly desítky policistů a příslušníků speciálních jednotek a povolány byly i vrtulníky. Osm hodin po útoku byl první z dvojice dopaden.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Některé příslušníky zásahové jednotky a materiál pro ně dopravil vrtulník na střechu budovy, v níž se útočník ukryl.

Motiv útok zůstává nejasný. „Zatím nemáme důkazy, že by to byl terorismus,” řekl policejní zástupce.

Úřady daly preventivně uzavřít budovu Kongresu.

Foto: ČTK/AP

Policie poblíž místa, kde se udála střelba.

Ve velitelském komplexu v jihovýchodní části Washingtonu pracuje až 3000 lidí. V tamních docích armáda spravuje a opravuje svá plavidla včetně ponorek.

Související témata

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Washingtonské přístaviště je nejstarším zařízením amerického námořnictva. Postaveno bylo na počátku 19. století. V budově, kde střelec útočil, je centrála velitelství pro námořní systémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám