Hlavní obsah

Unesenou dívku držel roky jako sexuální otrokyni, odsedí si 20 let

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacet let ve vězení stráví pětačtyřicetiletý muž z amerického státu Missouri, který unesl 16letou dívku a téměř sedm let ji věznil u sebe doma, aby mu sloužila jako sexuální otrokyně. Edward Bagley trest přijal po dohodě s žalobci, v jejímž rámci přiznal svoji vinu v 11 bodech obžaloby. Informovala o tom ve středu agentura AP.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„I když přiznal vinu, pořád neřekl pravdu,“ komentovala ukončení procesu Bagleyho oběť, jíž je nyní 27 let.

Bagley přiznal, že dívku, která byla na útěku z domova, vlákal v prosinci 2002 společně s manželkou do svého domu v městečku Lebanon. Manželská dvojice mladou ženu držela až do února 2009.

U soudu tvrdili, že s vězněnou začali mít pohlavní styk, až když dosáhla věku 18 let. V obvinění se ale podle stanice CNN uvádělo, že když bylo dívce 18, musela podepsat smlouvu, že bude sloužit jako „sexuální otrokyně“, a to po dobu neurčitou.

Bagleovi podle obžaloby pak na internetu nabízeli zájemcům, aby se za poplatek přišli podívat na jejich sadomasochistické vystoupení s obětí s možností přidat se. Oběť byla nucena podstupovat také simulované topení se (waterboarding). Opakovaně potratila, přičemž roli sehrály ramínka na šaty a hadice od vysavače. Její trýznitelé ji také věšeli hlavou dolů.

Kromě toho, že Bagley stráví za mřížemi 20 let, musí oběti také zaplatit 123 000 dolarů (2,4 miliónu korun) na další odbornou péči. Jeho manželku rozsudek teprve čeká, stejně jako dva další muže. Soud už v souvislosti s vězněním a týráním ženy poslal do vězení dva muže ve věku 34 a 53 let. Ve vězení stráví 10 a 20 roků.

Reklama

Výběr článků

Načítám