Hlavní obsah

Američanka utýrala zimou a hladem adoptivní dceru z Etiopie

Mount Vernon

Soud v Mount Vernonu v americkém státě Washington v pondělí rozhodl, že americká matka, která vystavovala svou adoptivní etiopskou dceru hladu a zimě, takže zemřela v roce 2011 na podchlazení, spáchala vraždu. Carri Williamsové hrozí za tento čin až doživotí, informovala agentura AP.

Foto: Scott Terrell, ČTK/AP

Carri Williamsová uznaná vinnou z vraždy adoptivní dcery.

Článek

Třináctiletou Hanu Williamsovou našli v bezvědomí před domem její adoptivní rodiny krátce po půlnoci v květnu 2011, když se venkovní teploty blížily bodu mrazu. Krátce nato dívka, která byla adoptována z Etiopie v roce 2008, zemřela.

Oba její adoptivní rodiče byli v pondělí uznáni vinnými z podílu na její smrti. Zatímco matka, jejíž podíl na smrti Hany byl zásadní, se provinila vraždou, otci soud vyměří trest za zločin nižšího stupně, za zabití, protože v době smrti děvčete nebyl doma.

Vyšetřování zjistilo, že Hana byla opakovaně vystavena bití, hladovění, byla nucena spát na dvoře u domu a že od své adopce výrazně zhubla. Její hluchý desetiletý bratr, kterého rodina Williamsova rovněž adoptovala, trpěl podobně surovým zacházením.

Foto: Scott Terrell, ČTK/AP

Larry Williams uznaným vinným ze zabití adoptivní dcery

„Mučili ji a týrali hlady, dokud neumřela, stejně jako mučili a týrali hlady Immanuela Williamse,“ řekl žalobce Rich Weyrich podle serveru komowes.com s tím, že dívka při adopci vážila 49 kilogramů a v době své smrti 35 kg. „Dětem bylo odpíráno jídlo, byly bity páskem, kartušemi s lepidlem, instalatérským nářadím, zavírány na záchodě a umývány hadicí.“

Rodiče podle vyšetřovatelů izolovali děti a nepouštěli je ani do školy.

Americká veřejnost vnímá v poslední době podobné případy velmi citlivě, neboť vychází najevo, že někteří rodiče nelidsky zacházejí s adoptivními potomky, kteří k nim jdou z často těžkých podmínek s nadějí na nový život. Mediálně známým se stal třeba případ tříletého Maxe Shatta adoptovaného z Ruska, který zemřel po sérii zranění, za něž chtěla prokuratura odsoudit jeho rodiče. Soud je však nakonec osvobodil, Rusko přesto v roce 2012 zakázalo v souvislosti s tímto případem adopce do USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám