Hlavní obsah

Matku, odsouzenou za vraždu synka k smrti, propustili pro nedostatek důkazů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětačtyřicetiletá Američanka Debra Milkeová strávila v cele smrti více než dvacet let za to, že v roce 1989 měla nechat zastřelit svého čtyřletého syna kvůli jeho životní pojistce. V pátek ji však soud propustil na kauci pro nedostatek důkazů.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Debra Milkeová odjíždí z věznice ve Phoenixu

Článek

Milkeová, která pracovala jako úřednice v arizonské pojišťovně, měla podle obžaloby nechat zavraždit svého syna Christophera kvůli pojistce pět tisíc dolarů (asi 95 tisíc korun). Po činu se měla přiznat vyšetřujícímu detektivovi, který se však jeví jako nedůvěryhodný. Zjistilo se totiž, že pod přísahou lhal ve čtyřech předchozích případech a v práci si nechal poskytovat sexuální služby.

Tehdy 25letá žena podle obžaloby měla svého syna obléci do oblíbených šatů a říci mu, že se v obchodním centru setká se Santou Clausem. Místo toho jej předala dvěma mužům, kteří jej v poušti zastřelili.

Podpora z Evropy

Kauci 250 tisíc dolarů (4,8 miliónů korun) zaplatili evropští podporovatelé Milkeové. Její matka, původem z Německa, oslovila své přátele ve Švýcarsku, kde nyní žije, a ti se ve snaze vyjádřit nesouhlas s trestem smrti na kauci složili.

Bývalý manžel Milkeové Mark řekl v pátek agentuře AP, že je o vině exmanželky přesvědčen. Další líčení bylo naplánováno na 30. září, žalobci budou znovu požadovat nejvyšší trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám