Hlavní obsah

Děti se v pyžamech večer vykradly z domu a odjely autem. Šestiletá nepřežila

Novinky, rei
Phoenix

Arizonská policie uzavřela bez obvinění případ tragické nehody ve městě Phoenix ze středeční noci. Vozidlo řídil osmiletý chlapec a na místě spolujezdkyně seděla jeho o dva roky mladší sestra. Děti se vykradly z domu a vydaly se na projížďku bez vědomí matky poté, co je uložila ke spaní. S autem pak narazily do sloupu. Šestiletou dceru stála jízda život. O případu informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„K žádnému trestnému činu nedošlo. Nic nenasvědčuje tomu, že by matka něco zanedbala, a osmiletého nelze vzhledem k jeho věku obvinit,“ popsal policejní příslušník Steve Martos.

Čtyřiadvacetiletá matka ve středu večer své dvě děti vykoupala a v 21:30 hodin uložila ke spánku. Když se však zhruba o půl hodiny později vrátila do pokoje, aby zkontrolovala, zda spí, děti tam nebyly. Propadla panice a v domnění, že syna s dcerou někdo unesl, volala hned na policii. Na tísňovou linku mezitím telefonovali i další. Jeden volající uvedl, že auto narazilo do plotu, jiný tvrdil, že to vypadá, jako by vůz řídilo dítě.

Přivolaná hlídka zanedlouho u jejího bydliště objevila ženino auto a zrovna, když se chystala přimět řidiče, aby zastavil u krajnice, sjel vůz ze silnice a narazil do sloupu. Policejní auto nemělo zapnutou sirénu.

Dvojice policistů okamžitě za autem vyběhla, aby zatkla domnělého únosce. K jejich překvapení ale v autě seděly dvě děti v pyžamech. Osmiletý chlapec za volantem měl jen poraněný kotník, zranění jeho sestry na místě spolujezdce ale byla těžká. Holčička jim na druhý den ráno v nemocnici podlehla.

Podle policie neměla v autě zapnutý bezpečnostní pás a airbag se při nárazu neaktivoval. Děti ujely zhruba pět kilometrů, v době nehody byly zřejmě na cestě zpátky domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám