Hlavní obsah

New York žaluje miliardáře Trumpa o 767 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prokurátor státu New York Eric Schneiderman zažaloval amerického miliardáře Donalda Trumpa a jeho investiční školu o 40 miliónů dolarů (767 miliónů Kč). Obvinil je z podvodů a porušování zákona na ochranu spotřebitelů.

Článek

Škola podle žaloby slibovala, že studentům pomůže získat bohatství, přinesla jim ale pouze drahé a povětšinou zbytečné semináře. Žaloba je založena na stížnostech studentů, kteří škole za výuku zaplatili až 35 000 dolarů (zhruba 670 000 Kč). Peníze, které žaloba požaduje, mají být určeny převážně na odškodné pro studenty.

Trump označil žalobu za politicky motivovaný krok. Podle jeho právníka Michaela Cohena chce Schneiderman pomocí této kauzy vymámit z Trumpa peníze na svou volební kampaň.

„Prokurátor se zlobí, protože má pocit, že pan Trump a jeho podniky by pro něj měli dělat mnohem více z hlediska obstarávání financí,” řekl Cohen. „Celé toto vyšetřování je politicky motivované a představuje obrovské plýtvání penězi daňových poplatníků,” dodal.

Trump a jeho škola podle Cohena nikdy nikoho nepodvedli. Právník rovněž upozornil, že škola poskytla prokuratuře vyjádření téměř 11 000 studentů, kteří její program chválí.

Reklama

Související články

Donald Trump zvažuje kandidaturu na prezidenta

Miliardář Donald Trump zvažuje kandidaturu na příštího prezidenta Spojených států. V úterý to řekl televizi FoxNews. Pouhý den předtím přitom v rozhovoru pro...

Miliardář Trump se stáhl z boje o Bílý dům

Čtyřiašedesátiletý americký miliardář Donald Trump v pondělí oznámil, že se nehodlá ucházet o nominaci republikánů na prezidenta Spojených států. Učinil tak po...

Výběr článků

Načítám