Hlavní obsah

Newyorské policii se povedl rekordní úlovek zbraní

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Policie v New Yorku uskutečnila rozsáhlý zátah proti pašerákům zbraní. Zadržela při něm 19 lidí a zabavila 254 nelegálně držených zbraní. Je to největší úlovek, jaký se kdy newyorským kriminalistům podařil. Úspěch ohlásil starosta města Michael Bloomberg, který prosazuje větší regulaci střelných zbraní v USA.

V New Yorku zadrželi stovky nelegálních zbraníVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Rok co rok do našeho města proudí zbraně ze států, které nemají rozumné zákony o držení zbraní,“ prohlásil Bloomberg a dodal, že zabavený kontraband přivezli pašeráci v autobusech ze států Severní a Jižní Karolína. Ty jsou také podle starosty hlavním místem původu zločinců v New Yorku.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Část zabavených zbraní

Policie vedla vyšetřování deset měsíců a zátah spustila 2. srpna. Velkou část zbraní a materiálu, mezi nimiž byly i součásti útočných pušek, od obchodníků odkoupil policista v utajení. Transakce byly uskutečňovány v jednom nahrávacím studiu v Brooklynu. Gang ale prodával zboží i v okolí autobusového nádraží.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

O úspěchu policejní akce informoval starosta New Yorku Michael Bloomberg.

Administrativa prezidenta Baracka Obamy po sérii masakrů v amerických městech spustila koncem loňského roku kampaň za zpřísnění pravidel držení střelných zbraní, s návrhem ale narazila v Kongresu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám