Hlavní obsah

Republikáni hrozí, že budou kvůli Clintonové bojkotovat televizní debaty

Republikáni ve Spojených státech pohrozili stanicím CNN a NBS, že se nebudou účastnit jejich debat před volbou prezidenta v roce 2016, pokud stanice dokončí a odvysílají pořady o Hillary Clintonové. Právě manželka bývalého prezidenta by se mohla stát kandidátkou demokratů.

Foto: Jim Young, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Podle strany je odvysílání dokumentů o Clintonové reklamou a maskuje to jako zábavný pořad. Televize natáčením a vysíláním pořadu prý dávají najevo, kdo je jejich favoritem.

CNN plánuje dokument odvysílat v roce 2014, hranou sérii ze života Clintonové plánuje natočit i NBS. Clintonovou by měla představovat herečka Diane Laneová.

„Pokud CNN a NBS budou pokračovat v přípravě těchto a podobných pořadů, republikánský národní výbor nebude s těmito stanicemi během voleb v roce 2016 při debatách spolupracovat,” uvedli republikáni ve schváleném usnesení.

Clintonová kandidaturu neoznámila, pouze se o ní jako možné prezidentce spekuluje.

Ženu v čele státu podpořila i manželka současné hlavy státu Michelle Obamová. Na dotaz, zda bude Spojeným státům ještě za jejího života vládnout žena, Obamová odpověděla: "Ano, myslím si, že země je na to připravená. Je jen otázkou, kdo by byl pro tuto funkci nejlepší." Jméno Clintonové ale podle ČTK nekomentovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám