Hlavní obsah

Vyjednávání o rukojmích selhalo, americká policie mladíka v bance zabila

New Orelans

Policie v louisianském městečku St. Joseph zastřelila v noci na středu dvacetiletého mladíka, který držel dva rukojmí v místní bance. K akci přikročila, když selhala vyjednávání a mladík vypálil na rukojmí, z nichž jeden později podlehl zraněním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec držel rukojmí v bance Video: Reuters

 
Článek

Dvacetiletý Fuaed Abdo Ahmed, který pracoval v rodinném koloniálu, přišel v úterý do pobočky banky Tensas State Bank v malém městečku St. Joseph a zajal tam dvě ženy a jednoho muže. Během vyjednávání s policií pak jednu z žen propustil, vyhrožoval ale, že zbylá rukojmí zabije.

Podle listu USA Today, který citoval příbuzné, se k tomu rozhodl, když policisté do deseti hodin nesplnili požadavky, které jim dal. Neuvedli ale, o jaké požadavky šlo.

Foto: Rogelio V. Solis, ČTK/AP

Bezpečnostní složky a zdravotníci připravení k zásahu ve městečku St. Joseph.

Do budovy poté vnikly policejní jednotky rychlého nasazení, u banky bylo asi sto příslušníků bezpečnostních složek včetně agentů FBI a pyrotechniků, a útočníka zastřelily.

Muž ještě předtím stačil zadržované lidi postřelit - oba byli převezeni do nemocnice v kritickém stavu, informoval policejní velitel Mike Edmonson. Podle něj měl nejméně jednu ruční palnou zbraň, podle některých zdrojů byla automatická. Výbušniny u sebe neměl.

Obyvatelé poklidného městečka, kde žije asi 1200 lidí, zejména farmářů, byli činem zcela šokováni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám