Hlavní obsah

Cestující v Seattlu postřelil řidiče autobusu, nechtěl zaplatit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Cestující v americkém Seattlu v pondělí napadl a postřelil řidiče městského autobusu. Na útěku jej policie zasáhla a těžce zranila. Při incidentu byli lehce zraněni i dva policisté, sdělil šéf seattleské policie. Případ se stal v oblasti města, v níž se až do loňska jezdilo autobusy zdarma.

Foto: Anthony Bolante, Reuters

Seattleská policie na místě činu (ilustrační foto z jiného zásahu)

Článek

V ranní dopravní špičce třiceti- až čtyřicetiletý muž nastoupil do městského autobusu zadními dveřmi. Čtyřiašedesátiletý řidič jej vyzval, aby přišel dopředu zaplatit, muž tam na něj ale fyzicky zaútočil a pak jej střelil do trupu a tváře. V dané oblasti jezdil autobus až do loňska zadarmo.

Útočník po střelbě v autobusu utíkal rušným centrem Seattlu a snažil se unést několik aut. O blok dál nakonec nastoupil do dalšího autobusu, kde jej policie dostihla. Podezřelý zvedl zbraň a policie spustila střelbu, která jej nejméně dvakrát zasáhla, řekl podle agentury Reuters policejní šéf Jim Pugel. Útočníka převezli v kritickém stavu do nemocnice.

Řidičova zranění nebyla smrtelná a podle zástupce města, který jej navštívil v nemocnici, byl v dobré náladě a žertoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám