Hlavní obsah

Patnáctiletý syn šéfa CNN byl jmenován poradcem firmy. Na chvíli

Právo, mcm

Andrew Zucker, 15letý syn ředitele americké televize CNN, byl jmenován poradcem firmy Waywire, jež má být konkurencí YouTube.

Foto: Profimedia.cz

Ústředí CNN v Atlantě. Ilustrační foto

Článek

Teenager zároveň získal i právo kupovat její akcie. Ve funkci se ale dlouho neohřál, podle deníku The Daily Mail rezignoval pouhých 15 hodin poté, co jeho nová pozice vešla ve známost.

Zakladatelem Waywiru je totiž Cory Booker, starosta Newarku, který vyšel z nedávného průzkumu Condé Nast Traveler jako nejméně přátelské město světa. Booker se nyní uchází i o post senátora za americký stát New Jersey. Andrewovo jmenování mohlo tedy vyvolávat dojem, že se jen snaží získat přízeň známé stanice.

Hned poté, co nové postavení Zuckera juniora vešlo ve známost, nejmenovaný zdroj oznámil, že Booker se do toho „vůbec nezapojil“ a že Andrewa získala spoluzakladatelka Waywiru Sarah Rossová, někdejší představitelka Yahoo.

Ta prý jednala o jeho zapojení do firmy přímo s Jeffem Zuckerem. O mladíka údajně usilovala proto, že dobře zná populární trendy mezi mládeží a pomáhá i svému otci. Avšak Andrewův případ nebyl ojedinělý, místo ve Waywiru dostal i syn jednoho z těch, kdo Bookera otevřeně podporují. Jeho jméno ani věk však nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám