Hlavní obsah

Výbuch plynu zničil věžák v Argentině, zemřelo 12 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Na dvanáct stoupl přes noc počet obětí úterního výbuchu plynu v desetipatrovém obytném domě ve třetím největším argentinském městě Rosario. Přes šedesát lidí bylo zraněno. Počet obětí může vzrůst, protože patnáct osob je nadále nezvěstných, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch plynu ve věžáku v Rosariu má nejméně 12 obětíVideo: Reuters

 
Článek

Záchranáři varují, že se celý dům může zřítit. „Celé přední křídlo budovy se zřítilo,“ řekl ředitel civilní obrany v Rosariu Raul Rainone. Zcela zničeno bylo přes padesát bytů.

Hasiči zachránili desítky lidí z balkónů a horních podlaží domu.

Foto: Reuters

Záchranáři na troskách domu zničeného výbuchem plynu

Plyn, který unikl z topného systému, vybuchl kolem desáté hodiny místního času. Exploze byla mimořádně silná, slyšet byla do vzdálenosti několika kilometrů.

Foto: Reuters

Záchranáři zasahují v troskách zničeného domu

„Byla jsem v koupelně, když došlo k výbuchu a na hlavu mi spadl strop,“ uvedla Evangelina z bytu v pátém patře. „Přišla jsem o vše,“ dodala. Podle ní možná může za výbuch zloděj. „Před dvěma týdny se někdo pokusil ukrást plynoměr. Pracovník plynáren to měl dneska opravit, informovali nás, že plyn nepůjde od desíti do dvou.“

Foto: Reuters

Trosky zříceného domu v Rosariu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám