Hlavní obsah

Řidič najížděl do lidí na slavné promenádě v Los Angeles, jednoho člověka zabil

Los Angeles
Aktualizováno

Řidič, který v sobotu večer najížděl do chodců na promenádě na oblíbené pláži Venice Beach v Los Angeles zranil 12 lidí. Jeden člověk později v nemocnici zemřel, uvedla agentura AP. Podle svědků na místě vypukl chaos a lidé zmateně utíkali před jedoucím autem.

Foto: Alex Thompson, ČTK/AP

Záchranáři ošetřují zraněné na promenádě Venice Beach v Los Angeles.

Článek

Incident se odehrál navečer, kdy byla promenáda plná lidí. Několik svědků uvedlo, že řidič měl vozidlo pod kontrolou a že se auto pohybovalo plynule. Jednání řidiče bylo podle nich záměrné.

Foto: ČTK/AP

Záběr z bezpečnostní kamery ukazuje chodce prchající před autem na promenádě Venice Beach v Los Angeles.

Deset z 12 zraněných bylo přepraveno do nemocnice, dva byli v kritickém a dva ve vážném stavu.

Svědci auto popsali jako tmavý sedan, který jel po cestě určené výhradně pro chodce rychlostí přes 30 kilometrů v hodině.

Podle zpravodajského serveru CNN řidič z místa činu pěšky uprchl. Automobil zajistila policie. Později policisté oznámili, že zadrželi také pravděpodobného podezřelého.

Foto: Reuters

Deset z 12 zraněných záchranáři převezli do nemocnice.

Proslulá promenáda ve Venice je kulturní tepnou Los Angeles. Je domovem řady galerií, restaurací, tetovacích salonů, skateboardových parků i posilovny pod širým nebem známé pod názvem Muscle Beach.

V roce 2002 starší muž zabil deset lidí a dalších 69 zranil, když se se svým autem vřítil na farmářský trh v nedaleké Santa Monice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám