Hlavní obsah

Vrah žen z Clevelandu se inspiroval sériovým zabijákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Americká policie v Clevelandu nalezla ostatky třech zavražděných žen a nevyloučila, že by mohla ještě další dvě ženská těla objevit. V souvislosti s tímto případem zadržela jistého sexuálního delikventa, kterého z vražd podezírá.

Foto: Reuters

Garáž v Clevelandu, kde bylo nalezeno tělo jedné z obětí.

Článek

Úřady se podle agentury AP obávají, že muž se inspiroval bývalým příslušníkem námořní pěchoty Anthonym Sowellem, kterému soud v roce 2011 uložil za zavraždění jedenácti žen trest smrti.

Ženy zemřely v posledních šesti až deseti dnech. V pátek policie nalezla první z nich v jedné z clevelandských garáží, zbývající dvě pak v sobotu. Jedno z těl bylo na zahradě a druhé ve sklepě prázdného domu. Místa, kde policie mrtvé ženy objevila, byla od sebe vzdálena 90 až 180 metrů.

Najdou se další, tuší policie

Policie nevyloučila, že v následujících hodinách objeví další mrtvoly, svůj předpoklad ale nijak nevysvětlila. Starosta předměstí East Cleveland Gary Norton bez dalších podrobností řekl, že policie k takovémuto závěru má řadu důvodů.

Policie v současné době prohledává okolí jednoho domu a také další opuštěné nemovitosti. Místní policejní šéf Ralph Spotts vyzval pátrací čety, aby se měly na pozoru před hnilobným zápachem a aby kontrolovaly plastové pytle. Nalezená těla totiž byla uložena v plodové poloze v několika vrstvách plastových pytlů.

Inspirace bestiálním vrahem

Zadržený 35letý muž, kterého policisté z vražd podezírají, je ve vazbě, ale prozatím obviněn nebyl. Podle AP naznačil, že se inspiroval Sowellem, odsouzeným sériovým vrahem, který uškrtil jedenáct žen.

Sowell podle soudu ženy zabil v letech 2007 až 2009, těla poté skladoval ve svém domě. Policie se o vraždách dozvěděla až poté, co se z domu podařilo utéct jisté ženě, která pak nahlásila, že zde byla znásilněna.

Sowellovi se podařilo vraždy tajit i díky tomu, že si své oběti vybíral mezi drogově závislými, případně z řad někdejších uživatelů drog. Většinu žen uškrtil. Některá těla měla setnutou hlavu a další byla v takové fázi rozkladu, že odborníci nedokázali stanovit přesnou příčinu smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám