Hlavní obsah

Zázraky se dějí: Kanaďanka našla pohřešovanou matku po 50 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanaďanka našla svou pohřešovanou matku po padesáti letech díky inzerátu v novinách. Byla živá a v pořádku, ovšem v jiném městě a žila s jinou rodinou. Lucy Johnsonová byla oficiálně pohřešována od května roku 1965. Policie se tehdy obávala nejhoršího a z podílu na jejím zmizení podezírala manžela. Nenašla ale proti němu důkazy a případ odložila.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská policie po ženě pátrala od roku 1965.

Článek

Lucy Johnsonová žila ve městě Surrey v kanadské provincii Britská Kolumbie. Soused ji naposledy spatřil v září roku 1961, manžel Marvin Johnson její zmizení ale nahlásil až téměř o čtyři roky později. I proto se policisté domnívali, že něco skrývá. Důkladně tehdy rozkopali zejména dvorek u jejich domu, nic podezřelého ale neobjevili. Marvin Johnson zemřel na konci 90. let.

Letos v červnu policie v Surrey tento odložený případ znovu vytáhla na světlo. Doufala, že by se mohly objevit nějaké nové indicie. Dcera paní Johnsonové Linda si zároveň podala inzerát do novin, ve kterém po své matce pátrala. Reakce přišla za pár dní. "Zavolala nám žena z Yukonu s tím, že viděla fotografii pohřešované ženy v novinách a že tato žena je její matka," uvedl Bert Paquet, mluvčí policie v Surrey.

Linda Johnsonová se následně spojila se svou nevlastní sestrou, o které neměla ani ponětí, a dozvěděla se, že její nyní sedmasedmdesátiletá matka žije s novou rodinou v kanadském teritoriu Yukon. Jak se tam dostala a proč z domu svého původního manžela zmizela, není jasné.

"Je to velmi dojemná chvíle pro obě dvě rodiny. Rovněž má ale žena určitě co vysvětlovat," dodal Paquet.

Reklama

Výběr článků

Načítám