Hlavní obsah

Šestiletý chlapec přežil tři hodiny pod třemi metry písku

Šestiletý chlapec přežil po pádu do písečné jámy u Michiganského jezera přes tři hodiny pod více než třemi metry písku, který jej zasypal. V kritickém stavu byl převezen do nemocnice, informovaly místní úřady.

BEZ KOMENTÁŘE: Šestiletý chlapec přežil tři hodiny pod třemi metry písku

 
Článek

„Klukovi se povedlo přežít díky vzdušné kapse v jámě. Je to opravdový zázrak,“ řekl náčelník městských hasičů v Michigan City Ronnie Martin.

Chlapec si hrál na pláži, když spadl do jámy. Rodiče se jej zprvu snažili zachránit vlastními silami, ale situace se ještě zhoršila a hoch zmizel pod pískem, a tak zavolali na pomoc policii a hasiče. Přispěly i místní firmy technikou na výkopové práce.

Po osvobození z písečného zajetí byl chlapec přepraven do nemocnice v Michigan City a pak na kliniku v Chicagu. Pacient byl podle mluvčí kliniky schopen reagovat na jednoduché pokyny, nicméně jeho stav zůstává kritický a je napojen na umělé plíce.

Jméno chlapce ani místo, odkud pochází, nebyly na žádost rodiny zveřejněny; na rozdíl od poděkování všem, kdo se o chlapcovu záchranu přičinili či se za něj modlili.

 K nehodě došlo u duny vysoké téměř čtyři desítky metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám