Hlavní obsah

Počet obětí apokalyptického požáru vlaku narůstá

– Montreal • Aktualizováno

Na pět stoupl v neděli počet obětí havárie a následného požáru cisternového vlaku v kanadském městu Lac-Mégantic. Počet mrtvých potvrdila québecká policie. Nezvěstných je několik desítek lidí.

Foto: ČTK/AP

Letecký záběr požáru vlaku v La-Mégantic

Článek

Dosud se uváděla jediná oběť, v průběhu neděle stoupla bilance na tři a později na pět. Kvůli vysokému počtu nezvěstných osob však bude ještě zřejmě narůstat.

Dvě těla byla nalezena na místě požáru ve městě Lac-Mégantic v místech, kde se požár rozšířil z vlaku na domy.  Objevena byla v noci v nejhůře postižené části města, ze kterého muselo být kvůli požáru evakuováno 6000 lidí.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Hasiči sledují hořící vagón s ropou

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Letecké záběry nehody vlaku v KanaděVideo: Reuters

Velitel québecké policie uvedl už v sobotu, že počet obětí zřejmě poroste, i když asi bude nižší než počet původně nahlášených dvou set nezvěstných. Nadále je podle kanadského rozhlasu CBC nezvěstných sto lidí. Québecká policie hovoří o čtyřiceti.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Následky požáru cisternového vlaku v Lac-Mégantic.

V evakuačním středisku strávilo noc 163 lidí z tisíce, který musel opustit své domovy: „Většina z nich našla azyl u příbuzných nebo u přátel,“ řekla Myriam Marotteová z Červeného kříže.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Hasiči bojují s požárem cisternových vagónů s ropou

Vlak se 73 vagóny vykolejil ve městě po páteční půlnoci. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Požár vlaku v Kanadě

Příčina havárie není známá, vlak tažený pěti lokomotivami stál poblíž města, protože se v něm střídali strojvedoucí. Vagóny se ale oddělily a sjely velkou rychlostí do Lac-Mégantic, kde vykolejily, explodovaly a začaly hořet. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám