Hlavní obsah

U mexické dálnice našli sedm hlav v igelitových taškách

Mexiko
Aktualizováno

Sedm uřezaných hlav v igelitových taškách našli mexičtí policisté u dálnice nedaleko města Guadalajara ve státě Jalisco. Ve čtvrtek o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Henry Romero, Reuters

Mexická policie

Článek

Hlavy byly nalezeny asi 40 kilometrů od druhého největšího mexického města. Policie jejich nález spojuje s drogovým násilím, které zemi sužuje navzdory ujišťováním vlády, že počet zabitých klesá.

Stát Jalisco patří mezi nejvíce zasažené vlnou násilností. Počet vražd tu za prvních pět měsíců letošního roku stoupl o pět procent v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Tento týden byla v tomto státě objevena těla dvou školáků, kteří údajně šikanovali syna mocného pašeráka drog.

1000 mrtvých každý měsíc

Při násilnostech spojených s drogovými kartely bylo za vlády prezidenta Felipe Calderóna v letech 2006 až 2012 v zemi zabito více než 60.000 lidí. Od prosince, kdy úřad převzal Enrique Peňa Nieto, zaznamenaly úřady průměrně 1000 zabitých lidí za měsíc.

V úterý bylo nalezeno tělo Daxe Rodrigueze Ledezmy, který byl jedním ze dvanácti unesených mladých lidí z baru Heaven v hlavním městě. [celá zpráva] Popálené tělo našli v domě ve městě Huitzilac spolu s tělem jeho milé a další ženy. Rodriguez byl spolumajitelem baru Heaven. V pátek byl zadržen další spolumajitel baru a sedm dalších lidí.

Aktuální nárůst počtu obětí ale souvisí i s městskými volbami a volbami ve 14 mexických státech. Zabito už bylo osm politiků a členů jejich rodin. Další byli postřeleni nebo uneseni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám