Hlavní obsah

Tělo zavražděné učitelky našli po 28 letech zazděné ve falešné stěně

Novinky, rei
New York

Kostru ženy zabité v americkém státě New York v roce 1985 objevili v minulých dnech v domě ve městě Poughkeepsie. Tělo někdejší učitelky bylo zazděné ve falešné stěně domu, v němž JoAnn Nicholsová žila se svým manželem. Její ostatky našli poté, co manžel zemřel a nikdo se nepřihlásil kvůli dědictví.

Foto: Poughkeepsie Journal

Zmizení JoAnn Nicholsové nahlásil její manžel James před Vánocemi 1985.

Článek

„Panovaly kolem něj otazníky,“ připustil s odstupem v úterý policejní vyšetřovatel Paul Lecomte na adresu Jamese Nicholse. „Teď můžeme bezpečně říct, že je hlavním podezřelým,“ doplnil.

Nicholsovi se dařilo policii unikat až do své smrti loni v prosinci. Tělo jeho bývalé ženy se našlo teprve poté, co 82letý muž zemřel přirozenou smrtí. Když se nepřihlásili žádní dědicové, byla povolána firma, aby dům vyklidila a připravila k prodeji.

Kostru našli pracovníci minulý pátek ve zdi, která byla pravděpodobně postavena jen proto, aby pomohla zatajit zločin. Tělo bylo ve skrčené pozici, svázané provazem a vměstnané do plastové nádoby obalené přikrývkou. „Vůbec nemuselo být nic cítit, i když tam byla tak dlouho,“ poznamenal soudní lékař Kari Reiber.

Nicholsovou identifikovali po rozboru chrupu. Pitva pak prokázala, že žena zemřela po úderu do hlavy. „Bylo to zabití,“ uvedl Reiber a dodal, že chyběla velká část pravé části lebky.

Napsala mi vzkaz a pak ještě volala, tvrdil manžel

James Nichols tvrdil detektivům, že naposledy svoji 55letou manželku viděl, když 20. prosince 1985 odcházel z domova do práce. Byl to poslední školní den před vánočními prázdninami. Nicholsová odučila, ale ke kadeřnici, kam měla odpoledne jít, už nepřišla. Jejich auto bylo druhý den nalezeno u nákupního centra.

Manžel policii ukázal na strojopisný vzkaz od manželky naznačující, že byla deprimovaná. Pár tři roky před zmizením Nicholsové přišel o své jediné dítě, 25letého syna, jenž se utopil.

Nichols ještě později vyšetřovatelům tvrdil, že mu manželka na Štědrý den volala. Řekla mu prý, že se jí daří dobře, a hned potom zavěsila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám