Hlavní obsah

Jennifer Lopez zpívala turkmenskému prezidentovi, teď se kaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Jennifer Lopez se v neděli omluvila za to, že zpívala na oslavách narozenin autoritativního turkmenského prezidenta Gurbanguliho Berdymuhamedova. Kdyby prý věděla, že se v zemi porušují lidská práva, nevystoupila by. Uvedla to agentura AP.

Koncert Jennifer Lopez v Turkmenistánu

 
Článek

Hvězda zpívala v sobotu v kaspickém letovisku Avaza. Podle turkmenských médií měla velkých úspěch, aplaudovali ministři i velvyslanci. Na závěr pak spolu s dalšími vystupujícími z Ruska, Číny, Turecka a Ukrajiny zanotovala narozeninovou Happy Birthday Berdymuhamedovovi.

Po kritice, se kterou se doma setkala, vydala zpěvačka prohlášení, že netušila, pro koho vlastně zpívá. Kdyby věděla o obviněních na adresu prezidenta v souvislosti s potlačováním práv, akce by se neúčastnila, uvedl její management.

Zpěvaččinu účast zajišťovala čínská státní energetická společnost China National Petroleum Corporation, která stavěla plynovod z Turkmenistánu do Číny. O výši honoráře pro 43letou hvězdu se agentury nezmínily.

Prezident Berdymuhamedov slavil své 56. narozeniny. Sobotní oslava vyvrcholila klavírním koncertem jeho devítiletého vnuka a ohňostrojem.

Gurbanguli Berdymuhamedov kontroluje v Turkmenistánu všechny úřady i soudy. Jeho kritici jsou buď ve vězení, anebo v exilu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám