Hlavní obsah

Brazílii šokovala vražda pětiletého chlapce v matčině náručí

Sao Paulo

Brazilskou veřejnost pobouřila vražda pětiletého hocha při loupeži v domě chudých bolivijských přistěhovalců ve městě Sao Paulo. Skupina maskovaných lupičů chlapce v náručí matky zabila výstřelem do hlavy. Hoch totiž plakal a lupiči se báli, že je uslyší sousedé, uvedl server BBC.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Loupežné přepadení se událo v pátek večer. Do domu vtrhlo šest mužů, z nichž pouze jeden nebyl maskován.

„Dali jsme jim 3500 realů (zhruba 31 000 korun). Byli netrpěliví a chtěli víc. Tak jsme jim dali dalších 1000 realů (9000 korun), to bylo všechno, co jsme měli,“ popsala 24letá matka Veronica Capcha Mamaniová, která se živí jako švadlena.

Lupiči ale pořád chtěli víc peněz.

„Dali synovi na krk nůž a žádali další peníze. Hodně plakal. Jeho poslední slova byla: nezabijte mě, nezabíjejte mámu,“ dodala žena. Vysvětlila, že lupiči se báli, aby chlapcův křik nezalarmoval sousedy.

Chtějí se vrátit

Policie už čtyři útočníky zatkla. „Jediné, co teď chceme, je spravedlnost a jejich zatčení. Pak se vrátíme do Bolívie. Přišli jsme sem za lepší prací, ale našli jsme jen násilí,“ prohlásil 28letý otec zavražděného hocha Edberto Yanarico Quiuchaca.

Rodina přišla do chudinské čtvrti Sao Carlos na východě města teprve před půl rokem. Rodiče se ještě nerozhodli, zda chlapce pohřbí v Brazílii, anebo ve své vlasti.

Vražda obyvatele města s vysokou zločinností pobouřila. Do ulic na protest vyšly desítky tisíc bolivijských imigrantů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám