Hlavní obsah

Muž upadl na večírku do kómatu, když organizátoři nalili do bazénu tekutý dusík

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

León

Toxický opar, který vznikl poté, co organizátoři večírku v mexickém městě León nalili do bazénu tekutý dusík, způsobil zdravotní problémy devíti lidem, kteří právě byli v bazénu. Osm z nich bylo po ošetření v nemocnici propuštěno, devátý upadl do kómatu a dosud se neprobral. Úřady incident vyšetřují, napsala mexická média.

BEZ KOMENTÁŘE: V bazénu vznikl toxický oparVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Sobotní reklamní party organizovanou výrobcem bylinného likéru Jägermeister navštívilo kolem 200 převážně mladých lidí. Mezi nimi bylo i několik hostesek, které nabízely zmíněný alkoholický nápoj.

Organizátoři chtěli na večírku vytvořit efekt kouře, personál v oranžových uniformách proto v jeden moment nalil do bazénu několik kbelíků tekutého dusíku. Ten ale přišel do kontaktu s chlorem ve vodě a následnou reakcí vznikl toxický opar, který lidem v bazénu způsobil dýchací potíže, napsal mexický portál Excelsior.

Hosté na okraji bazénu si brzo všimli, že lidé ve vodě omdlévají a zavolali pro pomoc. Přivolaní záchranáři vytáhli návštěvníky z bazénu a převezli je do nedaleké nemocnice. U většiny z nich lékaři diagnostikovali kardiovaskulární problémy.

Osm propuštěno, jeden v kómatu

„Uvědomili si, že jsem omdlela, když viděli, jak můj tác plaval volně v bazénu. Jinak bych se utopila,“ řekla pro Milenio.com hosteska Jael Jimenezová, která se také stala obětí toxického oparu.

Jeden z převezených, který byl serverem Univision Noticias identifikován jako 21letý Jose Ignacio Lopez del Toro, upadl do kómatu a zůstává na jednotce intenzivní péče. Zbylých osm lidí bylo po ošetření propuštěno.

Zástupce vrchního návladního Manuel Angel Hernandéz zahájil předběžné vyšetřování, na jehož základě rozhodne, zda budou v souvislosti s incidentem vznesena obvinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám