Hlavní obsah

V Ohiu trojice věznila mentálně postiženou ženu s dcerou

Cleveland

Dva muži a jedna žena byli v úterý v Ashlandu v americkém státu Ohio zatčeni a obviněni, že dva roky věznili ve svém domě mentálně postiženou ženu a její dceru. Měli s nimi zacházet jako s otrokyněmi. Jordie Callahan, Jessica Huntová a Daniel Brown byli předvedeni před soud v Clevelandu. Ten je nechal ve vazbě až do dalšího jednání naplánovaného na 24. června.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Žalobce Steven Dettelbach (uprostřed) na tiskové konferenci o případu zotročené ženy.

Článek

Postižená matka unikla svým věznitelům, když v obchodu ukradla bonbón a prosila, aby směla jít do vězení, protože její spolubydlící „jsou zlí“.

Oběť označená úřady jen iniciálami S.E. žila od května 2011 do října 2012 se svou pětiletou dcerou v domě v Ashlandu obývaném Jordiem Callahanem (26) a Jessikou Huntovou (31), jejími čtyřmi dětmi, několika pitbuly, hady a dalšími plazy. Zvířata sloužila i k výhrůžkám, že jim budou žena či její dcera předhozeny, pokud nebudou obstarávat veškerou domácnost.

Musely zprvu také spát na betonové podlaze ve společnosti velkého leguána v místnosti uzamykané visacím zámkem a živit se zbytky jídla. Ženu opakovaně bili a vzali jí kartu se sociálními dávkami i předepsané léky.

Role Daniela Browna (33) podle obvinění spočívala v tom, že ženu za pokus o útěk ztrestal vyholením hlavy „na číro“ a napsal jí nesmývatelnou fixou na tváře „coura“ a „děvka“.

„Opět si musíme připomenout, že otroctví v současnosti existuje všude okolo nás,“ poznamenal prokurátor Steven Dettelbach v narážce na případ tří mladých žen, které byly nedávno osvobozeny z jednoho domu v Clevelandu, kde je zhruba deset let věznil a trýznil jejich únosce. [celá zpráva]

 Podle obhájců žena lže

Podle jednoho z obhájců si žena vše vymyslela, aby odvedla pozornost od toho, že špatně zacházela s vlastním dítětem. Podle místní televize však obvinění donutili výhrůžkami ženu, aby své dítě zbila, a vše si nahráli, aby ji videozáznamem mohli zastrašovat a odrazovat od útěku.

Obžaloba podle agentury AFP disponuje četnými svědectvími na podporu své verze. Například jeden ze svědků viděl, jak Callahan vláčel ženu za vlasy po schodišti a pak jí pomazal tvář výkaly jednoho ze svých psů.

„Zacházeli s postiženou ženou hůře než se zvířaty, které chovali,“ prohlásil prokurátor. „Ulice jsou mnohem bezpečnější, když jsou tito lidé pod zámkem,“ dodal policejní náčelník v Ashlandu, ležícím asi stovku kilometrů jihozápadně od Clevelandu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám