Hlavní obsah

V Oklahomě popravili vraha páru seniorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oklahoma City
Aktualizováno

V oklahomské státní věznici popravili šestatřicetiletého Jamese Lewise DeRosu, který byl odsouzen za vraždu starší manželské dvojice. V říjnu 2000 seniory ubodal, aby se zmocnil pár desítek dolarů. Letos je to v Oklahomě už druhý popravený, v USA tento rok popravili 16 vězňů.

Článek

Lékař konstatoval smrt odsouzence v úterý v 18.07 místního času (ve středu v 01.07 SELČ).

DeRosa se v říjnu 2000 spolu s 33letým Johnem Erikem Castleberrym vloupal do domu svých někdejších zaměstnavatelů, rančerů Curtise Plummera (73) a Glorie Plummerové (70). Oba ubodal. Lupiči se zmocnili 73 dolarů (asi 1400 Kč) a staré dodávky. Tu později zanechali opuštěnou na březích místního jezera a část peněz utratili v restauraci.

DeRosův společník Castleberry přiznal vinu a výměnou za doživotí místo trestu smrti pomohl usvědčit kamaráda, že manžele nejprve ubodal a pak jim ještě podřízl hrdla. Třetí kumpán, Scotty White, který se vraždění přímo nezúčastnil, vyvázl s 25 lety.

DeRosa byl popraven poté, co oklahomská komise pro prominutí trestů zamítla třemi hlasy proti dvěma, aby mu trest byl změněn na doživotní vězení.

V Oklahomě čekají na vykonání absolutního trestu ještě dva další odsouzenci; 39letý Brian Darrel Davis má být popraven 25. června za znásilnění a vraždu matky své přítelkyně. Guvernérka zamítla změnu trestu na doživotí. V září má být popraven šedesátiletý Anthony Rozelle Banks za vraždu 24leté ženy z roku 1979.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám