Hlavní obsah

V USA popravili dva vrahy

Dva vrazi odsouzení k trestu smrti byli v noci na čtvrtek popravení ve Spojených státech. V Texasu dostal smrtící injekci pětinásobný vrah Elroy Chester, popravčí na Floridě ukončil život Williama Van Poycka, který zavraždil vězeňského dozorce.

Článek

Třiačtyřicetiletý Chester, který je už sedmým Texasanem, jenž byl letos popraven, byl odsouzen za vraždu texaského hasiče, který jej překvapil ve chvíli, kdy se vloupal do bytu jeho příbuzných, kde znásilnil dvě ženy. Muž se během procesu přiznal k vraždám dalších čtyř lidí a znásilnění celkem tří dívek, kterých se dopustil v letech 1997 a 1998. Mezi jeho oběťmi byla i 87letá žena, která jej přistihla při vloupání do jejího bytu.

Jeho obhájci se snažili dosáhnout zproštění trestu smrti kvůli Chesterově mentální retardaci, soud však uznal, že má pouze mírně snížené IQ, což popravě nezabránilo.

Osmapadesátiletý Van Poyck vedl v roce 1987 ozbrojený pokus o osvobození eskortovaného vězně. Při něm zastřelil strážce, který odmítl vězně pustit z dodávky a místo toho zahodil klíče. Po neúspěšné akci Van Poyck prchl, později však byl dopaden.

Dvě noční popravy zvýšily počet lidí usmrcených letos v USA na 15.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám