Hlavní obsah

Střelec ze Santa Moniky trpěl duševní poruchou

Novinky, bok

Střelec, který v pátek v americké Santa Monice v Kalifornii zastřelil čtyři lidi, a poté byl zabit policií, podle některých zdrojů trpěl duševní poruchou. Jeden z nich uvádí, že muž byl před několika lety hospitalizován poté, co údajně opakovaně vyhrožoval, že někomu ublíží.

Foto: Jonathan Alcorn, Reuters

Útočník v prostorách univerzity střílel po studentech, kteří se připravovali na zkoušky.

Článek

Podrobnější informace o střelcově hospitalizaci nejsou zatím známy. Není tak jasné, zda léčbu nařídil stát, nebo zda ji muž podstoupil dobrovolně či na přání rodiny, uvedl jeden ze zdrojů zapojený do vyšetřování pro CNN.

Vyšetřující úřady potvrdily, že v návaznosti na střelbu nebyla prokázána žádná spojitost s plánovanou teroristickou akcí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie na místě činu v Santa MoniceVideo: Reuters

Policie už zná také přesnou totožnost střelce, jeho jméno ale nezveřejní do té doby, než budou vyrozuměni členové rodiny, kteří jsou v současnosti mimo Spojené státy, uvedla již v sobotu policejní náčelnice Jacqueline Seabrooksová.

Proč začal muž střílet, je stále tématem vyšetřování. Podle Seabrooksové šlo zřejmě o plánovaný čin, což vysvětluje střelcovou neprůstřelnou vestou a pásem s náboji. Podle policejní náčelnice jich měl k dispozici přes 1300.

Střílel i na autobus

Muž zřejmě začal střelbu v domě své rodiny, kde podle dostupných informací zabil otce a bratra, dům poté ještě zapálil. Poté se vydal na ulici, kde unesl jedno z projíždějících vozidel. Podle policie střílel i na projíždějící autobus. [celá zpráva]

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Policie zasahuje před domem, kde byla nalezena dvě těla. Dům byl posléze zapálen.

Útočník se poté přemístil do univerzitního areálu, který je vzdálený asi míli od domu, kde zabil členy rodiny. Zde opět zahájil palbu, zranil několik lidí, poté byl zasahující policií zastřelen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám