Hlavní obsah

Soud v Panamě udělil 20 let vězení za nehodu, při níž zemřel Čech

– Panama

Ke 20 letům a devíti měsícům vězení odsoudil v pátek soud v Panamě místního muže, který loni autem naboural do vozu, který řídil mladý Čech. Ten při nehodě zahynul. Odsouzený muž řídil pod vlivem alkoholu, vyměřený trest je však na dolní hranici možné sazby. Maximálně mu hrozilo až 30 let vězení, informoval tamní tisk.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Odsouzený Joseph Acoff po vynesení rozsudku vyjádřil lítost za nehodu, při níž 22. července zabil třiadvacetiletého mladíka z České republiky. "Chtěl bych se omluvit jeho příbuzným," prohlásil odsouzený před ztichlou soudní síní.

Na svou obhajobu opakovaně uváděl, že má čistý trestní rejstřík a toto byl jeho první střet se zákonem. "Nikdy jsem se nedostal do problémů, nikdy v životě," řekl Acoff.

Otec zabitého mladíka žije v Panamě a jeho syn, který s matkou a starším bratrem žil v České republice, ho přiletěl navštívit. Otec byl v soudní síni přítomen, ale k rozsudku se nevyjádřil.

Podle obžaloby byl Acoff loni 22. července tak opilý, že vůbec nevěděl, co dělá. Zezadu naboural do vozu, který řídil český mladík. Toho náraz vymrštil z auta a po převozu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého. Ve voze s ním cestovaly další dvě osoby, které utrpěly vážná zranění včetně zlomené krční páteře, poranění plic a zlomených žeber.

Acoff navíc z místa nehody ujel, a to v protisměru, dojel k nedaleké restauraci, odkud si zavolal taxi a nechal se dovézt domů. Tam ho spícího čtyři hodiny po nehodě našli policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám