Hlavní obsah

Atentátník z Bostonu už chodí

Džochar Carnajev, podezřelý z bombových útoků při maratónu v Bostonu, se podle slov své matky uzdravuje natolik, že už může chodit. Zubejda Carnajevová to řekla v rozhovoru pro agenturu AP. Znovu také uvedla, že Džochar a jeho bratr Tamerlan, kterého zabila policie, jsou nevinní.

Foto: Reuters

Džochar Carnajev

Článek

Džochar se podle své matky zotavuje, ale stále úplně nechápe, co se stalo.

„Nedokázal zadržet emoce, jako kdyby křičel do světa: Co to je? Co se to děje?,“ uvedla Džocharova matka. Tvrdí, že se nemohla ubránit pocitu, že ho k tomu dohnala nespravedlnost, která se prý stala jejich rodině, a to, že byl zabit jeho bratr Tamerlan.

Foto: Reuters

Matka atentátníků z Bostonu viní USA ze zabití syna

Zubejda Carnajevová se svým 19letým synem mluvila po telefonu poprvé od doby, kdy je ve vazbě. Džochar Carnajev byl při přestřelce s policií vážně zraněn a je v bostonské vězeňské nemocnici.

Vyšetřovatelé povolili Džocharu Carnajevovi, že s matkou, která žije v Dagestánu na jihu Ruska, bude moci telefonovat jednou za měsíc.

Podle amerických vyšetřovatelů v polovině dubna se svým bratrem odpálili v Bostonu dvě nálože. Tři lidé zemřeli a přes 260 dalších bylo zraněno.

Před soudem by se měl poprvé objevit 10. června. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest smrti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám